نقدوبررسی انواع بازی ها

لیگ شوتربازها | نقد و بررسی بازی Valorant

در حالی که بیشتر گیمرها در سراسر دنیا جیب خود را پر و تقویم خود را خالی کرده اند تا بتوانند عناوین بزرگی مانند The Last of Us Part II، Ghost of Tsushima و Cyberpunk 2077 را در این تابستان تجربه کنند، بازی رایگانی چند روز پیش به شکل رسمی منتشر شد که خیلی ها آن را از قبل می شناختند. عنوان Valorant که یکی از مورد انتظارترین بازی های آنلاین ۲۰۲۰ بود، چند روز پیش بالاخره منتشر شد و با گذشت تنها چند روز از عرضه ی آن، سرورهای بازی به قدری شلوغ است که گویا بازی چند ماه پیش عرضه شده است. از همین حالا می توان حدس زد که Valorant احتمالاً یکی از پر بیننده ترین بازی های توییچ و پلتفرم های استریم دیگر امسال خواهد بود و به یکی از بازی های ثابت دنیای رقابتی Esport اضافه خواهد شد. شرکت سازنده ی بازی، کمپانی معروف و خوش نام Riot Games است که از سال ۲۰۰۹ تا کنون با بازی League of Legends، جهان بازی های آنلاین را مانند موم در دست خود دارد. بازی ای که در سال های اخیر توانسته همیشه در صدر جدول بازی های پر بیننده در پلتفرم های استریم باشد و حتی اگر بعضی وقت ها بازی های دیگری جایگاه نخست را از آن بگیرند، باز باید رقابتی بسیار سنگین با این عنوان بر سر حفظ جایگاه خود داشته باشند. League of Legends از بازی هایی است که با وجود محبوبیت بالا، کم هم هیتر ندارد و رابطه ی بسیاری از فن های DOTA 2 و League of Legends مانند کارد و پنیر است! یکی از سوال هایی که در دنیای بازی های آنلاین ممکن است به آن بربخورید «DOTA 2 یا League of Legends؟» است که معمولاً هم به دعوا بین طرفداران دو بازی ختم می شود و عاقبت خوشی ندارد! منظور از این حرف ها این است که وقتی شرکتی موفق می شود با بازی هایی مانند World of Warcraft، DOTA و حتی بازی های آنلاین محبوب سال های اخیر مانند PUBG و فورتنایت رقابت کرده و در خیلی از بازه های زمانی، این بازی ها را از نظر محبوبیت و تعداد بازیکنان شکست دهد، یعنی کارش درست است. چه League of Legends را دوست داشته باشید یا نه، نمی توان این واقعیت را انکار کرد که Riot Games یک شرکت بسیار موفق و کار درست در صنعت بازی سازی است. اما آیا موفقیت این بازی تضمینی برای موفقیت Valorant است؟

طبیعتاً وقتی شرکتی مانند بلیزارد بازی جدید منتشر می کند، توجه تعداد بسیاری به سمت آن بازی جدید جلب می شود و شانس موفقیت بازی به مراتب بالا می رود. شرکت Riot Games نیز اکنون به جمع شرکت هایی پیوسته که به محض ساخت و انتشار یک بازی جدید، همه ی سرها را به سمت خود می چرخاند. بنابراین طبیعی است که Valorant بخشی از موفقیت زودهنگام خود را مدیون League of Legends باشد؛ اما فقط بخشی از آن را! Valorant در کل یک بازی با کیفیت، خوش ساخت و سرگرم کننده است که تا حد زیادی لیاقت هایپ ایجاد شده را دارد. بازی ای که با سیاست های درست و هوشمندانه ی Riot Games، چند ماهی در وضعیت Closed Beta قرار داشت و تنها در اختیار تعدادی از استریمرهای توییچ بود و حالا به شکل کاملاً رایگان، در اختیار همه ی بازیبازان دیگر قرار گرفته است.

طبیعتاً وقتی شرکتی مانند بلیزارد بازی جدید منتشر می کند، توجه تعداد بسیاری به سمت آن بازی جدید جلب می شود و شانس موفقیت بازی به مراتب بالا می رود. شرکت Riot Games نیز اکنون به جمع شرکت هایی پیوسته که به محض ساخت و انتشار یک بازی جدید، همه ی سرها را به سمت خود می چرخاند. بنابراین طبیعی است که Valorant بخشی از موفقیت زودهنگام خود را مدیون League of Legends باشد؛ اما فقط بخشی از آن را! Valorant در کل یک بازی با کیفیت، خوش ساخت و سرگرم کننده است که تا حد زیادی لیاقت هایپ ایجاد شده را دارد. بازی ای که با سیاست های درست و هوشمندانه ی Riot Games، چند ماهی در وضعیت Closed Beta قرار داشت و تنها در اختیار تعدادی از استریمرهای توییچ بود و حالا به شکل کاملاً رایگان، در اختیار همه ی بازیبازان دیگر قرار گرفته است. البته طبق چند سال اخیر، ما ایرانی ها دیگر عادت کرده ایم که در تحریم باشیم و برای بازی بسیاری از بازی های روز با سختی مواجه شویم و Valorant هم از این قاعده مستثنی نیست. به هر حال، چیزی که در ادامه خواهید خواند، نقد و بررسی کوتاهی است بر این بازی جدید و جذاب. فقط این را در نظر داشته باشید، از آنجایی که بازی های آنلاین معمولاً با گذشت زمان پیشرفت می کنند و بهتر می شوند، شاید برخی از نکاتی که در این نقد و بررسی ذکر شده، سال دیگر در مورد بازی صدق نکنند. بنابراین این نقد، حالت فعلی بازی را مورد بررسی قرار می دهد. در ادامه با من، و نقد و بررسی Valorant همراه باشید.

بالاخره می توانیم نام Valorant را بدون آن “Closed Beta”ی زیرش ببینیم! بازی ای که احتمالاً آینده ای بسیار خوب در انتظار آن است.

یکی از چیزهایی که ممکن است این روزها درباره ی Valorant بشنوید و کاملاً هم صحیح است، تشابه بسیار زیاد بازی به Counter Strike: Global Offensive است. هسته ی گیم پلی Valorant نیز مانند CS:GO این است که یک گروه تهاجمی عمل می کند و گروه دیگر تدافعی. وظیفه ی گروه تهاجمی یا همان Attackerها این است که بمب را کار بگذارند و وظیفه ی گروه تدافعی نیز طبیعتاً خنثی کردن بمب و مبارزه برای کشتن تمام افراد تیم مقابل است. مسابقه ها به شکل۵v5 برگزار می شوند و از مجموع ۲۵ راند، هر تیمی که تعداد دفعات بیشتری برنده شود، برنده ی کلی مسابقه خواهد بود. ممکن است ۲۵ راند به نظر عدد خیلی بزرگی بیاید ولی راندها معمولاً خیلی زود به پایان می رسند. نقشه های بازی آنقدر بزرگ نیستند که نتوانید حریف را پیدا کرده و او را از پا در بیاورید. بنابراین گاهی اوقات یک راند می تواند حتی به کوتاهی ۲۰،۳۰ ثانیه هم باشد. راندهای بلندتر نیز زیر ۳ دقیقه هستند. خود این موضوع به مسابقات جذابیت بخشیده است. اولاً از این نظر که لازم نیست بعد از کشته شدن مدت طولانی بی کار بنشینید و بازی بقیه را نگاه کنید، دوماً معمولاً راندهای کوتاه تر در بازی ها، به معنای هیجان بیشتر هستند و جبران کردن امتیازهای از دست رفته آسان تر است.

یکی از چیزهایی که ممکن است این روزها درباره ی Valorant بشنوید و کاملاً هم صحیح است، تشابه بسیار زیاد بازی به Counter Strike: Global Offensive است. هسته ی گیم پلی Valorant نیز مانند CS:GO این است که یک گروه تهاجمی عمل می کند و گروه دیگر تدافعی. وظیفه ی گروه تهاجمی یا همان Attackerها این است که بمب را کار بگذارند و وظیفه ی گروه تدافعی نیز طبیعتاً خنثی کردن بمب و مبارزه برای کشتن تمام افراد تیم مقابل است.

اما Valorant به جز CS:GO، تا حدی هم شبیه به Overwatch است. بازی در همان اول ۵ کاراکتر Sage، Phoenix، Brimstone، Sova و Jett را در اختیار همه ی بازیبازان قرار می دهد که هر کدام قابلیت ویژه ی خود را دارند. بقیه ی کاراکترها با تدریج و با انجام Contract ها، یا با پرداخت ۱۰ دلار برای هر کدام آنلاک می شوند. وجود این کاراکترها بعد جدیدی به Valorant می بخشد که بزرگترین نقطه ی قوت بازی به شمار می رود. این گونه بگویم که CS:GO بدون شک یکی از بهترین بازی های آنلاین دنیا است که از زمان عرضه اش تا حالا، توانسته محبوبیت خود را حفظ کرده و بر تعداد طرفدارانش بیفزاید. از طرف دیگر، Overwatch برنده ی عنوان بهترین بازی سال ۲۰۱۶، آن هم در رقابت با شاهکاری مثل Uncharted 4 است. بحث ناحق بودن یا نبودن آن جایزه به کنار، اما این موضوع خودش نشان از کیفیت فوق العاده بالای Overwatch دارد. حالا فکر کنید یک بازی بیاید و نکات مثبت این دو بازی را ترکیب کند و سعی داشته باشد نکات منفی اش را حذف کند. می توانید حدس بزنید Valorant تا چه حد می تواند خوب باشد! گیم پلی Valorant یکی از سرگرم کننده ترین گیم پلی هایی بود که در سال های اخیر دیده ام و این را در حالی می گویم که سال های اخیر، پر بوده اند از بازی های ریز و درشت آنلاین. بازی های با کیفیتی که نظیرشان را ۵،۶ سال قبل نداشتیم!

گیم پلی Valorant یکی از سرگرم کننده ترین گیم پلی هایی بود که در سال های اخیر دیده ام و این را در حالی می گویم که سال های اخیر، پر بوده اند از بازی های ریز و درشت آنلاین. بازی های با کیفیتی که نظیرشان را ۵،۶ سال قبل نداشتیم!

کاراکترها کاملاً با هم فرق دارند و قابلیت های ویژه ی هر کدام از آن ها، با شخصیت و حتی پوشش‌شان کاملاً جور در می آید. متاسفانه تعداد این کاراکترها فعلاً خیلی زیاد نیست و همین هایی هم که هستند، از نظر قدرت کاملاً بالانس نیستند. اما اول به نقاط قوت آن ها اشاره کنیم تا بعد به نقاط ضعف برسیم. بازی کردن با کاراکترهای مختلف بازی، حس منحصربفرد خود را دارد. برای مثال کاراکتر Phoenix می تواند از دستان خود یک گوی آتشین پرتاب کند و محدوده ی خاصی را به آتش بکشد. از طرف دیگر کاراکتری مانند Cypher که تیپ او ترکیبی از یک کابوی و هکر است، می تواند با دوربینش بخش هایی از نقشه را طی کند و وقتی که زمان مناسب بود، دشمنان را از راه دور بکشد. چیزی که مشابه‌اش را در برخی Operatorهای بازی Rainbow Six Siege می توان یافت. یا برای مثال Jett می تواند دید دشمن را با Cloudburstاش که چیزی شبیه به نارنجک دودزاست کور کند و از این موقعیت برای فرار کردن و یا کشتن افراد تیم مقابل استفاده کند. همه ی این قابلیت ها باعث می شوند Valorant در کل فانتزی تر از عنوانی مانند CS:GO باشد، اما در عین حال آن را از تکراری بودن نجات می دهد؛ مشکلی که گاهی اوقات گریبانگیر بازیکنان CS:GO می شود. کشتن در Valorant فقط یک وظیفه نیست، بلکه نوعی هنر است. باید بدانید کجا از قابلیت های کاراکتر خود استفاده کنید و کجا از اسلحه های جذاب بازی.

حس اسلحه ها واقعاً عالیست. اجازه ندهید گرافیک کارتونی بازی گولتان بزند که Valorant چیزی از بهترین شوترهای حال حاضر دنیای بازی ها کم دارد. گان پلی بازی فوق العاده است و برای کسانی که قبلاً CS:GO بازی کرده اند، حس بسیاری از اسلحه ها آشناست. شما به راحتی می توانید اسلحه های خود را با هم تیمی هایتان عوض کنید و اگر از اسلحه ای ناراضی بودید، بدون پرداخت جریمه آن را عوض کند و اسلحه ی مورد علاقه تان را بردارید. این از مواردی است که مشخصاً سازندگان با توجه به CS:GO آن را اصلاح کرده اند.

سازندگان همانقدری که روی طراحی کاراکترها وقت گذاشته اند، اسلحه های جذاب و باحالی هم برای بازی طراحی کرده اند. بسیاری از این اسلحه ها در بازی های دیگر هم وجود دارند و فقط نام های فانتزی تر روی آن ها گذاشته شده است. برای مثال اسلحه ای شبیه به AK-47 در بازی وجود دارد که نام آن Vandal است، M4 با نام Phantom به کار گرفته می شود و مواردی دیگر که می توانید به سرعت آن ها را تشخیص دهید. حس اسلحه ها واقعاً عالیست. اجازه ندهید گرافیک کارتونی بازی گولتان بزند که Valorant چیزی از بهترین شوترهای حال حاضر دنیای بازی ها کم دارد. گان پلی بازی فوق العاده است و برای کسانی که قبلاً CS:GO بازی کرده اند، حس بسیاری از اسلحه ها آشناست. شما به راحتی می توانید اسلحه های خود را با هم تیمی هایتان عوض کنید و اگر از اسلحه ای ناراضی بودید، بدون پرداخت جریمه آن را عوض کند و اسلحه ی مورد علاقه تان را بردارید. این از مواردی است که مشخصاً سازندگان با توجه به CS:GO آن را اصلاح کرده اند. تنها ایرادی که به این بخش وارد است، ظاهر مشابه و بعضاً زشت اسلحه هاست که آن هم عمدی به نظر می رسد. چرا عمدی؟ چون فروشگاه بازی پر است از Skinهای رنگارنگ و زیبا که بعضاً حتی صدای اسلحه را نیز تغییر می دهند. قیمت این اسکین ها اکثراً بالاست و منطقی به نظر نمی رسد که یک نفر بخواهد برای مجموعه ای از اسکین ها، چند ده دلار خرج کند. شاید در آینده تعدادی اسکین رایگان نیز به بازی اضافه شدند، اما وضعیت فعلی بازی این است.

بازی از نظر طراحی نقشه هایش زیاد قوی نیست. اولاً تعداد این نقشه ها کم است. ۴ نقشه که ۳ تا از آن ها در نسخه ی بتا هم بودند و فقط یک نقشه در انتشار رسمی به بازی اضافه شده تعداد واقعاً کمی به نظر می رسد. البته این موضوع برای بازیبازانی که تازه می خواهند به بازی وارد شوند شاید نکته ی مثبتی باشد، از این جهت که شناختن چندین نقشه در ابتدای بازی، ممکن است بسیار سخت باشد، اما به هر حال امیدواریم در آینده نقشه های بیشتری داشته باشیم. مورد بعدی، کم جزئیات بودن و تکراری بودن اکثر نقشه هاست. همین ۴ نقشه نیز تفاوت های استراتژیکی خیلی زیادی با هم ندارند و بیشتر ظاهر آن هاست که با یکدیگر فرق می کند.

از اشکالات دیگر باید به بالانس نبودن برخی کاراکترها اشاره کرد. کاراکتری مانند Sage یک کاراکتر Support حساب می شود که می تواند خودش و هم تیمی هایش را Heal دهد. تا اینجا هیچ مشکلی نیست. مشکل آن جاست که در اواخر بازی ممکن است حالتی پیش بیاید که یک به یک مانده اید و Sage یکی از هم تیمی هایش را به بازی بر می گرداند و بازی دو به یک می شود! اینجا دیگر بازی از حالت عادلانه ی خود خارج می شود و ممکن است در نتیجه ی کلی بازی نیز تاثیر بگذارد. Reyna نیز کاراکتر دیگری است که Overpowered به نظر می رسد و باید اصلاح شود. به همین دلایل، در بسیاری از مسابقات می بینید همه کاراکترهای مشابهی را برداشته اند، چون بازی با برخی از کاراکترها راحت تر است. این از مشکلاتی است که Riot می تواند در آینده آن را کاملاً اصلاح کند یا برعکس، از این هم اوضاع بدتر شود. الان بازی در وضعیت ۱۰۰% مطلوبی از این جهت قرار ندارد که امیدواریم در آینده ی نزدیک اصلاح شود.

بازی از نظر طراحی نقشه هایش زیاد قوی نیست. اولاً تعداد این نقشه ها کم است. ۴ نقشه که ۳ تا از آن ها در نسخه ی بتا هم بودند و فقط یک نقشه در انتشار رسمی به بازی اضافه شده تعداد واقعاً کمی به نظر می رسد. مورد بعدی، کم جزئیات بودن و تکراری بودن اکثر نقشه هاست. همین ۴ نقشه نیز تفاوت های استراتژیکی خیلی زیادی با هم ندارند و بیشتر ظاهر آن هاست که با یکدیگر فرق می کند.

Valorant بازی بسیار سبکی است. مانند League of Legends که روی ضعیف ترین کامپیوترهای امروزی هم اجرا می شود، Valorant نیز کامپیوتر گران قیمتی برای اجرا نمی خواهد. Riot Games سعی کرده تا تعداد بیشتری بتوانند بازی جدیدش را امتحان کنند و این باعث خواهد شد سرورهای بازی در ماه های آتی شلوغ تر هم بشوند. پس اگر یک لپتاپ یا کامپیوتر کاملاً معمولی هم دارید، می توانید این بازی را بدون مشکل خاصی تجربه کنید.

در کل اگر دنبال یک بازی با کیفیت و خوب آنلاین می گردید تا زمانتان را در آن سپری کنید، Valorant یکی از بهترین گزینه ی این روزها به شمار می رود. اگر شوترباز هستید و یک گیم پلی عمیق و خوب می خواهید، این بازی مال شماست.

 

[تعداد: 0   میانگین:  0/5]
مشاهده بیشتر

علی زمانی

جی اس ام دیجیتال یک رسانه‌ی آنلاین با موضوع فناوری و سبک زندگی مدرن است که در بهمن سال 1397توسط علی زمانی ایجاد شد. تیمی از کارشناسان و افراد متخصص در حوزه‌های فناوری، بازی‌های کامپیوتری، فرهنگ‌ و هنر و سبک زندگی در جی اس ام دیجیتال دور هم آمده تا بهترین و کامل‌ترین مرجع اخبار و مقالات این حوزه‌ها را در اختیار کاربران قرار دهد حالا ما این‌جاییم. آمده‌ایم فردا را آغاز کنیم. آمده‌ایم چشم‌انداز فردا را برای‌تان ترسیم کنیم. با جی اس ام دیجیتال فردای دنیای فناوری برای‌تان روشن‌تر می‌شود. فردا این‌جا آغاز می‌شود.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن
رفتن به نوار ابزار