نقدو بررسی انواع موبایل

نقد و بررسی گوشی POCO F3 شیائومی

نقد و بررسی گوشی پوکو اف 3 شیائومی

سلام! شیائومی توی دو سه تا گوشی آخری که تولید کرده مرز طراحی و ارزش خرید رو جا به جا کرده! شیائومی با توجه به سیاست خودش دست به تولید گوشی هایی زده که ارزش خرید به شدت بالایی دارن. بعد از REDMI NOTE 10 PRO حالا نوبت میرسه به یکی دیگه از سری های محبوب شیائومی یعنی سری پوکو. POCO F3 همونیه که خیلیا منتظرش بودن. این گوشی اوایل فروردین ماه 1400 توسط شیائومی معرفی شد و تقریبا بعد از کلی انتظار اواخر خرداد 1400 وارد بازار ایران شد. میتونیم پوکو اف 3 رو یکی از میان رده های قاتل پرچمدار بدونیم. امکانات و مشخصات سخت افزاری این گوشی شبیه به گوشی های پرچمدار دو سال پیشه اما قیمت اون در حد میان رده های سامسونگه! این گوشی در حال حاضر تقریبا 9 میلیون تومن توی بازار ایران معامله میشه. همراه ما باشید تا ببینیم این مشخصات فنی و امکانات جذاب POCO F3 کارآمد هست یا فقط یک سری عدد و رقمه!

طراحی و کیفیت ساخت POCO F3

گوشی های سری POCO همیشه طراحی های جذاب و جدید رو داشتن. POCO F3 هم دقیقا مثل تمام گوشی های سری پوکو طراحی به شدت جذابی داره! این گوشی توی سه تا رنگه سفید، مشکی و آبی اقیانوسی طراحی شده، که از نظر طراحی واقعا چشم نوازه!

قاب پشتی این گوشی به خصوص توی رنگ آبی اقیانوسی بی نظیر طراحی شده.جنس قاب پشتی شیشه ایه و شیائومی با استفاده  از گوریلا گلس 5 از این قاب پشتی محافظت میکنه. فریم دوربین ها بالا سمت چپ قاب پشتی قرار داره که سه تا سنسور و فلش دوربین رو توی خودش جا داده. فریم دوربین ها به صورت مستطیل طراحی شده که گوشه های گرد داره و توی دو مرحله بیرون زدگی داره. بیرون زدگی اول که فلش دوربین توی این بخش قرار داره و بیرون زدگی دوم فریم بیضی شکله که سنسور ها توی این بخش قرار دارن. قاب پشتی توی رنگ آبی اقیانوسی از چندتا بخش تشکیل شده که ترکیبی از شیشه مات و براقه. لوگو POCO هم به صورت مورب وسط قاب پشتی دیده میشه.  فریم میانی POCO F3 کاملا پلاستیکیه و به صورت براق طراحی شده که زیبایی این گوشی رو دو برابر میکنه. زیر گوشی خیلی شلوغه و درگاه شارژ (Type-C)، اسپیکر، میکروفون مکالمه و خشاب سیم کارت دیده میشه. خشاب سیم کارت این گوشی فقط از دو تا سیم کارت به صورت همزمان پشتیبانی میکنه و خبری از پشتیبانی حافظه خارجی توی این گوشی نیست! که میتونه یکی از نقاط ضعف این گوشی محسوب بشه. بالای گوشی هم اسپیکر دوم، سنسور مادون قرمز (IR Blaster) به همراه میکروفون مکالمه قرار داره. سمت راست فریم میانی دکمه پاور که با حسگر اثر انگشت ادغام شده به همراه دکمه های کنترل کننده صدا قرار دارن. نکته جالب در مورد دکمه پاور POCO F3 اینه که برخلاف گوشی های دیگه که دکمه پاور صاف طراحی شدن، دکمه پاور این گوشی به شکل برآمده طراحی شده که شبیه دکمه های صدا طراحی شده. سمت پچ فریم میانی خبری از هیچی نیست!

پنل جلویی کاملا تخت طراحی شده که حاشیه های نسبتا کمی داره و همین باعث شده 86 درصد از پنل جلویی به نمایشگر اختصاص پیدا کنه. دوربین سلفی توی پانچ هول به شدت جمع و جور اون وسط دیده میشه و اسپیکر مکالمه هم خودش رو توی حاشیه های نمایشگر پنهان کرده.

در مجموع POCO F3 توی بخش طراحی نمره کامل رو میگیره. نکته مثبت در مورد این گوشی قطر و وزن کم اونه که باعث شده این گوشی خیلی خوش دست باشه و موقع کار کردن باهاش اصلا اذیت نشید. نکته قابل توجه در مورد این گوشی حذف شدن جک هندزفریه که شیائومی داخل جعبه کابل تبدیل اون رو قرار داده. توی این بازه قیمتی این بهترین طراحیه که میتونید برید سراغش!

نمایشگر POCO F3

شیائومی با استفاده از نمایشگر به شدت جذاب برای تمام رقبای خودش خط و نشون کشیده. نمایشگر POCO F3 به شدت جذاب و با کیفیته که یکی از نقاط قوت اصلی این گوشی نمایشگر اونه! نمایشگری با اندازه 6.67 اینچی با رزولوشن 1080 در 2400 که همین باعث میشه تصاویری با نسبت 20:9 رو به کاربر نمایش بده.

شیائومی از پنل امولد برا نمایشگر این گوشی استفاده کرده. اگر علاقه دارید بیشتر در مورد نمایشگر گوشی ها بدونید پیشنهاد میکنم به طلب همه چیز در مورد نمایشگر ها سر بزنید. دقیقا همون نمایشگری که برای ردمی نوت 10 پرو استفاده کرده بود توی این گوشی هم استفاده کرده. نمایشگر امولدی که کیفیت بی نظیری داره. این نمایشگر از HDR10+ پشتیبانی میکنه که تصاویر رو با بالاترین کیفیت ممکن به شما نمایش میده. اگر فکر میکنید این نمایشگر قابلیت دیگه ای نداره سخت در اشتباهید! نمایشگر POCO F3 نرخ تازه سازی 120Hz هم داره که اگر روی این حالت قرار بگیره به صورت آداپتیو نرخ تازه سازی تصویر متناسب با نیاز شما بین 60Hz تا 120Hz سوییچ میکنه و همین باعث میکنه توی مصرف باتری به شدت صرفه جویی کنه!

 

با توجه به امولد بودن کیفیت و روشنایی این نمایشگر قطعا شما رو به وجد میاره! بیشینه روشنایی اون زیر نور مستقیم کاملا مطلوب و به شدت خوبه. از طرفی کمینه روشنایی اون هم به شدت مناسبه و همین باعث میشه توی هیچ شرایطی ، روشنایی این نمایشگر شما رو اذیت نکنه! رنگ ها به صورت کاملا طبیعی توی این نمایشگر به شما نمایش داده میشه که همه این ویژگی ها باعث میشه بهترین نمایشگر توی این بازه قیمتی مربوط به گوشی های شیائومی باشه!

باتری و شارژدهی POCO F3

قبلا در مورد سیاست کمپانی های سازنده گوشی صحبت کرده بودم که گوشی های خودشون رو با این سیاست تولید میکنه که یه بخش رو ضعیف میکنن تا بخش دیگه رو قوی کنن. شیائومی توی POCO F3 همین کار رو برای بخش باتری انجام داده. شیائومی برای این گوشی از باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4520 میلی آمپر ساعت استفاده کرده. پوکو اف 3 از شارژ سریع 33W پشتیبانی میکنه که آداپتور 33W داخل جعبه این گوشی وجود داره. در ضمن این گوشی از شارژ سریع نسل 3 هم پشتیبانی میکنه که بخش باتری پوکو اف 3 رو کامل تر میکنه!

 

 

این آداپتور قوی باعث میشه شارژ شدن این به صورت کامل تقریبا یک ساعت زمان ببره که عملکرد به شدت خوبی توی شارژ شدن داره. از نظر شارژدهی هم با توجه به این که ظرفیت باتری نسبتا کم محسوب اما میتونه توی استفاده های معمولی رو به زیاد تا 12 ساعت شما رو همراهی کنه. هر یک ساعت بازی کالاف دیوتی تقریبا 18 تا 20 درصد از شارژ این گوشی رو کم میکنه. اگر بخوایم توی باتری بین رقبا مقایسه داشته باشیم، توی این بازه قیمتی بهترین عملکرد شارژدهی REDMI NOTE 10 PRO داره و بعد از اون رتبه دوم میرسه به POCO F3 که رقابت نزدیک با رقیب سامسونگی خودش یعنی GALAXY A52 داره!

امنیت POCO F3

با توجه به اینکه از پنل امولد برای این گوشی استفاده شده اما شیائومی ترجیح داده کماکان از حسگر اثر انگشت خازنی استفاده کنه. اگر نمیدونید که حسگر های اثر انگشت چه ربطی به نمایشگر دارن میتونید مطلب همه چیز در مورد حسگر های اثر انگشت رو مطالعه کنید. ظاهرا شیائومی کلا بیخیال حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر شده. سرعت به شدت بالای حسگر اثر انگشت این گوشی میتونه شما رو شگفت زده کنه.

همچنین از سیستم تشخیص دو بعدی هم توی POCO F3 استفاده شده. سرعت و امنیت سیستم تشخیص چهره دو بعدی پوکو اف 3 به شدت بهینه شده و دیگه میشه به عنوان یکی از راه های امن برای باز کردن گوشی ازش استفاده کرد.

دوربین POCO F3

توی بخش باتری به سیاست کمپانی ها اشاره کردم که میتونیم اثرش رو توی بخش دوربین ببینیم. شیائومی برای پوکو اف 3 از سه تا سنسور استفاده کرده. سنسور واید 48 مگاپیکسلی، سنسور اولترا واید 8 مگاپیکسلی و سنور ماکرو 5 مگاپیکسلی بخش دوربین POCO F3 رو تشکیل میدن.

  • سنسور اصلی:

عکس های ثبت شده با سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی کیفیت نسبتا خوبی دارن. وایت بالانس عملکرد خوبی داره و رنگ ها به رنگ های طبیعیه خیلی نزدیکه. همچنین داینامیک رنج یا گستره نوری تقریبا قابل قبولی رو میتونه در اختیار شما قرار بده. شارپنس عکس ها به شرایط نوری بستگی داره، مثلا اگر شرایطی نوری مناسب نباشه سعی میکنه به صورت نرم افزاری به عکس جزئیات اضافه کنه که باعث افت کیفیت عکس میشه. اما در کل میتونید عکس های قابل قبولی رو با سنسور اصلی ثبت کنید.

  • سنسور اولترا واید:

طبیعتا سنسور 8 مگاپیکسلی اولترا واید نسبت به سنسور اصلی افت کیفیت داره اما این افت کیفیت انقدری زیاد نیست که بشه گفت عکس اولترا واید خیلی با عکس های سنسور اصلی فاصله دارن. اگر بتونید شرایط نوری مناسبی رو فراهم کنید میتونید با سنسور اولترا واید هم عکس های قابل قبولی رو ثبت کنید.

  • سنسور ماکرو:

سنسور 5 مگاپیکسلی ماکرو تقریبا شبیه به سنسور ماکرو ردمی نوت 10 پرو میتونه باشه. اما مثل اون سنسور قابلیت عکس برداری تله ماکرو رو نداره! با این سنسور ماکرو میتونید تا حد زیادی به سوژه نزدیک بشید و عکس های ماکرو قابل قبولی رو با این سنسور ثبت کنید و از اگر به عکاسی ماکرو علاقه دارید از عکس های سنسورمیکرو لذت ببرید!

  • فیلم برداری:

شیائومی برای این گوشی قابلیت فیلمبرداری 4K@30fps در نظر گرفته که کیفیت فیلم ها نسبتا قابل قبوله. عملکرد لرزشگیر قابل قبوله و سرعت تغییر فوکوس توی حالت 30 فریم بر ثانیه واقعا عملکرد قابل قبولی داره. اما وقتی روی حالت 60 فریم بر ثانیه سوئیچ میکنید، فوکوس اتوماتیک دچار اختلال میشه و عملکرد خودش رو از دست میده.

  • دوربین سلفی:

با توجه به اینکه سنسور سلفی خیلی جمع و جوره، کیفیت عکس های سلفی کاملا متوسطه و توی این بازه قیمتی دوربین سلفی بهتر از این هم وجود داره. عکس های سلفی توی شرایط نوری مناسب کیفیت قابل قبولی دارن اما بعضی اوقات به صورت خیلی مصنوعی جزئیات به تصویر اضافه میشه!

اگر بخوایم بخش دوربین رو جمع بندی کنیم، توی این بازه قیمتی عملکرد متوسطی نسبت به رقبای خودش داره و ردمی نوت 10 پرو بهترین عملکرد رو توی بخش دوربین از خودش نشون داده. یکی از نقاط ضعفی که موقع کار کردن با دوربین POCO F3 نظرتون رو جلب میکنه، فوکوس کشیدن موقع عکاسیه که این ایراد توی بخش فیلمبرداری هم دیده میشه. اگر شرایط نوری مناسب نباشه به خوبی نمیتونید از سوژه اصلیتون فوکوس کشی داشته باشید.

پردازنده و سخت افزار POCO F3

بالاخره رسیدیم به بخش پردازنده جایی که POCO F3 توی این بازه قیمتی هیچ رقیبی رو توی قد و قواره خودش نمیبینه. شیائومی با استفاده از اسنپدراگون 860 (Snapdragon 870 5G) برای این گوشی سنگ تمومه گذاشته. این همون پردازنده ایه که گوش های پرچمدار سال پیش ازش استفاده میکردن! پردازنده این با معماری 7 نانومتری و قابلیت پشتیبانی از 5G که باعث میشه این گوشی از پس تمام بازی و کار های سنگین بر بیاد!

 

عملکرد سخت افزاری به شدت روونه و توی بازی های سنگین مثل کالاف دیوتی موبایل شما میتونید توی بهترین حالت گرافیکی بازی کنید و از بازی کردن با این گوشی لذت ببرید. اگر توی این بازه قیمتی دنبال یه گوشی با مشخصات سخت افزاری و پردازنده عالی هستید به جز پوکو اف 3 نباید به چیز دیگه ای فکر کنید. موقع بازی کردن با هیچ لگی و باگی مواجه نیستید. در ضمن این گوشی موقع بازی کردن فقط گرم میشه و خبری از داغ کردن نیست! حتی بعد از یک ساعت بازی کردن هم احتمال لگ و باگ داشتن خیلی کمه. به جرات میشه گفت این بهترین گوشی از نظر سخت افزار توی این بازه قیمتیه!

نرم افزار و رابط کاربری POCO F3

همونطور که شیائومی برای بخش پردازنده و سخت افزار سنگ تموم گذاشته، برای بخش نرم افزار و رابط کاربری هم چیزی کم نذاشته. سیستم عامل این گوشی اندروید 11 هستش که با استفاده از رابط کاربری اختصاصی شیائومی که برای سری پوکو طراحی شده این سیستم عامل رو بهینه سازی کرده. توی مطالب قبلی در مورد امکانات شخصی سازی و امکانات مولتی تسکینگ این رابط کاربری به صورت مفصل توضیح دادیم. این رابط کاربری به قدری دست شما رو توی بخش شخصی سازی باز میزاره که میتونید هر بلاییی سرش بیارید و کاملا مناسب سلیقه خودتون این رابط کاربری رو شخصی سازی کنید.

 

 

 

اسپیکر POCO F3

شیائومی به این نتیجه رسیده که توی تمام گوشی های میان رده خودش از اسپیکر استریو استفاده کنه و برای POCO F3 هم از اسپیکر استریو استفاده رده. اسپیکری که قطعا شما رو به وجد میاره. بلندی صدای به شدت خوب به همراه کیفیت و تفکیک صدای باعث شده بهترین عملکرد اسپیکر رو شاهد باشیم. اگر اهل بازی کردن با گوشی هستید این اسپیکر میتونه لذت بازی کردن رو چند برابر کنه!

جمع بندی

همونطور که توی مقدمه این مطلب اشاره کردم گوشی های جدید شیائومی اومدن تا مرز های کیفیت و ارزش خرید رو جابجا کنن. POCO F3 با این بازه قیمتی توی بیشتربخش ها هیچ رقیبی رو کنار خودش نمیبینه. اگر قصد خرید توی این بازه قیمتی رو دارید و دوست دارید یه گوشی با مشخصات سخت افزاری عالی رو داشته باشید تنها گزینه ای که دارید همین گوشیه. تنها نقطه ضعف اصلی این گوشی بخش دوربین POCO F3 محسوب میشه. توی این مطلب تمام تلاشمون رو به کار بردیم تا بررسی دقیق و جامعی از این گوشی در اختیارتون قرار بدیم. ممنون که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید.

نکات مثبت
  • طراحی جذاب و خوش دستی
  • اسپیکر استریو فوق العاده
  • نمایشگر بی نظیر
  • پردازنده پرچمدار
نکات منفی
  • عملکرد نسبتا ضعیف دوربین
  • ظرفیت پایین باتری

 

سوالات متداول
POCO F3 گواهی IP53 رو همراه خودش داره. این گواهی باعث میشه این گوشی در برابر پاچش آب مقاوم باشه. در نتیجه این گوشی ضد آب نیست و فقط در برابر بارون یا پاشش آب مقاومه!
در کل این گوشی توی فوکوس کشی عملکرد نسبتا کندی رو داره و هر از چند گاهی با اختلال مواجه میشه. البته اگر شرایط نوری مناسب میشه شاید هیچوقت با این مشکل برخورد نکنید اما توی شرایط نوری نا مناسب میتونه واقعا اذیت کننده باشه و مجبور باشید چند بار روی سوژه اصلی به صورت دستی فوکوس کنید.
شیائومی جک هندزفری رو توی POCO F3 حذف کرده تا گوشی باریک تر و خوش دست تر باشه. البته جای نگرانی نیست داخل جعبه گوشی کابل تبدیل درگاه (Type-C) به جک هندزفری قرار داره تا به کمک این تبدیل بتونید هندزفری سیم دار رو به گوشی وصل کنید
گوشی های شیائومی معمولا تا دو سال آپدیت های نرم افزاری رو دریافت میکنن و. با توجه به اینکه این گوشی از جدید ترین گوشی های شیائومی محسوب میشه حداقل تا یک سال آینده آپدیت های نرم افزاری رو میگیره. همچنین طبق گفته شیائومی این گوشی جز گوشی هایی هست که اندروید 12 رو میگیره
سوالات متداول
POCO F3 گواهی IP53 رو همراه خودش داره. این گواهی باعث میشه این گوشی در برابر پاچش آب مقاوم باشه. در نتیجه این گوشی ضد آب نیست و فقط در برابر بارون یا پاشش آب مقاومه!
در کل این گوشی توی فوکوس کشی عملکرد نسبتا کندی رو داره و هر از چند گاهی با اختلال مواجه میشه. البته اگر شرایط نوری مناسب میشه شاید هیچوقت با این مشکل برخورد نکنید اما توی شرایط نوری نا مناسب میتونه واقعا اذیت کننده باشه و مجبور باشید چند بار روی سوژه اصلی به صورت دستی فوکوس کنید.
شیائومی جک هندزفری رو توی POCO F3 حذف کرده تا گوشی باریک تر و خوش دست تر باشه. البته جای نگرانی نیست داخل جعبه گوشی کابل تبدیل درگاه (Type-C) به جک هندزفری قرار داره تا به کمک این تبدیل بتونید هندزفری سیم دار رو به گوشی وصل کنید

گوشی های شیائومی معمولا تا دو سال آپدیت های نرم افزاری رو دریافت میکنن و. با توجه به اینکه این گوشی از جدید ترین گوشی های شیائومی محسوب میشه حداقل تا یک سال آینده آپدیت های نرم افزاری رو میگیره. همچنین طبق گفته شیائومی این گوشی جز گوشی هایی هست که اندروید 12 رو میگیره

[تعداد: 0   میانگین:  0/5]
مشاهده بیشتر

علی زمانی

جی اس ام دیجیتال یک رسانه‌ی آنلاین با موضوع فناوری و سبک زندگی مدرن است که در بهمن سال 1397توسط علی زمانی ایجاد شد. تیمی از کارشناسان و افراد متخصص در حوزه‌های فناوری، بازی‌های کامپیوتری، فرهنگ‌ و هنر و سبک زندگی در جی اس ام دیجیتال دور هم آمده تا بهترین و کامل‌ترین مرجع اخبار و مقالات این حوزه‌ها را در اختیار کاربران قرار دهد حالا ما این‌جاییم. آمده‌ایم فردا را آغاز کنیم. آمده‌ایم چشم‌انداز فردا را برای‌تان ترسیم کنیم. با جی اس ام دیجیتال فردای دنیای فناوری برای‌تان روشن‌تر می‌شود. فردا این‌جا آغاز می‌شود.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن
رفتن به نوار ابزار