تراشه و پردازنده ها

پردازنده‌های سرور AMD با معماری Zen 4، بیش از ۶۴ هسته خواهند داشت

جدیدترین نقشه راه افشا شده AMD تعداد هسته‌های موجود در نسل بعدی پردازنده‌های سرور این کمپانی را نشان می‌دهد. پردازنده‌های سرور AMD با معماری Zen 4 که در سال ۲۰۲۲ از راه می‌رسند، در سری EPYC Genoa 7004 و EPYC Embedded 3004 قرار می‌گیرند.

طبق این نقشه راه، پردازنده‌های Zen 4 یا حداقل پردازنده‌های EPYC با این معماری در سال ۲۰۲۲ عرضه می‌شوند. احتمالا ابتدا پردازنده‌های سری ۷۰۰۴ در ۲۰۲۲ و سپس سری ۳۰۰۴ در سه ماهه اول ۲۰۲۳ از راه می‌رسند.

پردازنده‌های سرور AMD با نام EPYC Genoa به ۹۶ هسته و ۱۹۲ رشته مجهز می‌شوند که مبتنی بر معماری Zen 4 خواهند بود. انتظار می‌رود این معماری باعث بهبود چشمگیر عملکرد پردازنده‌های آینده AMD شود.

طبق شایعات، دستورالعمل در هر چرخه (IPC) این پردازنده‌های جدید در مقایسه با CPUهای «میلان»، تا ۲۹ درصد بهبود می‌یابد و البته در حالت کلی هم شاهد افزایش ۴۰ درصدی عملکرد آن‌ها خواهیم بود.

شرکت AMD برای اینکه بتواند از ۹۶ هسته در پردازنده‌های EPYC Genoa استفاده کند، به سراغ ۱۲ CCD برای هر تراشه می‌رود. هر CCD شامل ۸ هسته مبتنی بر معماری Zen 4 می‌شود. این تعداد هسته به معنای افزایش اندازه سوکت خواهد بود و ابعاد کلی آن‌ هم نسبت به پردازنده‌های EPYC کنونی بزرگتر می‌شود.

توان طراحی حرارتی این تراشه‌ها در محدوده ۱۲۰ تا ۳۲۰ وات قرار می‌گیرد که البته می‌توان آن‌ها را تا ۴۰۰ وات هم پیکربندی کرد. این پردازنده‌ها با سوکت LGA 6096 سازگار خواهند بود که تبدیل به بزرگترین سوکت در زمان معرفی می‌شود.

پردازنده‌های سرور AMD در نسل آینده از ۱۲۸ خط PCIe Gen 5.0 و رم DDR5 با فرکانس ۵۲۰۰ مگاهرتز پشتیبانی خواهند کرد. در بالاترین حالت، می‌توان برای این تراشه‌ها از ۳ ترابایت رم با ماژول‌های ۱۲۸ گیگابایتی استفاده کرد.

پردازنده‌های سری ۳۰۰۴ هم از معماری Zen 4 و راه‌حل چند ماژول بهره می‌برند. این تراشه‌ها ۳۲ تا ۶۴ هسته خواهند داشت و توان طراحی حرارتی آن‌ها در محدوده ۶۵ تا ۱۲۰ وات قرار می‌گیرد.

[تعداد: 0   میانگین:  0/5]
مشاهده بیشتر

علی زمانی

جی اس ام دیجیتال یک رسانه‌ی آنلاین با موضوع فناوری و سبک زندگی مدرن است که در بهمن سال 1397توسط علی زمانی ایجاد شد. تیمی از کارشناسان و افراد متخصص در حوزه‌های فناوری، بازی‌های کامپیوتری، فرهنگ‌ و هنر و سبک زندگی در جی اس ام دیجیتال دور هم آمده تا بهترین و کامل‌ترین مرجع اخبار و مقالات این حوزه‌ها را در اختیار کاربران قرار دهد حالا ما این‌جاییم. آمده‌ایم فردا را آغاز کنیم. آمده‌ایم چشم‌انداز فردا را برای‌تان ترسیم کنیم. با جی اس ام دیجیتال فردای دنیای فناوری برای‌تان روشن‌تر می‌شود. فردا این‌جا آغاز می‌شود.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن
رفتن به نوار ابزار